Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Technológia

Újdonságok
TECH
LIFALOFT ™ stretch
SKI
ULLR™ ELEVATION - AURORA ULLR ™ with LIFALOFT ™ ALPHA with LIFALOFT ™
SKI / MOUNTAIN
ODIN Mountain 3L shell
BASELAYER
H1PRO LIFA®
URBAN
ARCTIC 3 IN 1 PARKA


A LIFA® technológia titka abban rejlik, hogy a LIFA® szálak elvezetik az izzadságot, nedvességet a bőrfelszínről így meleg, száraz és komfortos érzést biztosítva. Az anyag egy száltechnológián alapszik, melyet szakemberek segítségével fejlesztettek és teszteltek.

HOGYAN MŰKÖDIK A LIFA®: A LIFA® anyag egyszerre gondoskodik a nedvesség elvezetésről és a szigetelésről azáltal, hogy az izzadságot elvezeti a bőrfelszínről és az anyag külső felszínére juttatva azt, onnan képes elpárologni.

A LIFA® technológia 3 alkategóriára oszlik:

HH LIFA® Egy nagyon könnyű szerkezetű aláöltözet, mely anyagösszetétele alapján ősszel és télen ajánlott viselet. A 100%-osan víztaszító HH LIFA® szigetel és elvezeti a nedvességet LIFA® szálakon keresztül így garantálja a meleg, száraz viseletet. A LIFA® technológia akkor működik ha közvetlen a testünkre vesszük így tudja az izzadságot elvezetni , elpárologtatni vagy ha több réteget viselünk, azoknak továbbadni.

HH LIFA® Merino Egy különleges 2 az 1-ben aláöltözet, ami a könnyű LIFA® anyagot kombinálja merinógyapjúval. A LIFA® szálak elvezetik a nedvességet a bőrfelszínről, míg a külső merinó réteg kiválóan szigetel. Téli sportokhoz ez a legmelegebb, leginkább ajánlott aláöltözetünk.

HH LIFA® Active A legjobb nedvességelvezető aláöltözetünk, mely remek szigetelő is akár egész évben. Könnyű szerkezetű, kétrétegű anyag, mely elvezeti a nedvességet a bőrfelszínről, így meleg és kényelmes viseletet biztosítva. Önmagában is vagy több réteg alatt alsó rétegként is viselhető.

 

A H2Flow™ technológia segítségével saját magad tudod  kontrollálni a testhődet. allows you to control your body’s temperature.  A technológia  légpárnák és a bélésbe épített lyukak segítségével optimalizálja a bélést – ezek a lyukak, légpárnák raktározzák el a testhőt. Mindeközben a szellőzőnyílások segítségével te szabályozod a hőmérsékletet – a szellőzők kinyitásával kiengedheted a meleg levegőt és beengedheted a friss hideget.

HOGYAN MŰKÖDIK A H2FLOW™: A H2Flow™ technológia kifejlesztésénél az volt a cél, hogy a profi vitorlázóknak, sízőknek és hegyimentőknek olyan ruhadarabot biztosíthassanak, amit egész évben tudnak hordani, melegen tartja őket, és amivel jobban tudnak alkalmazkodni az időjárás változékonyságához.

A H2Flow™ technológia az alábbi 3 pontra épül:

A testhőt elraktározni képes légpárnákat alakítottak ki a termékek belsejében, úgy hogy a bélésben alakították ki őket lyukak által vagy plusz anyag beépítésével párnákat képeztek a bélésen.

A stratégiai pontokon szellőző nyílásokat építettek a termékekbe, melynek segítségével a felhasználó szabályozza a hideg és meleg levegő ki- és beáramlását.

A külső héjréteg különböző anyagok keverékéből készül – akár lehet hybrid is. Az alábbi tulajdonságokkal bírhatnak: vízálló, vízlepergető, szélálló, légáteresztő, rip-stop .

A H2Flow™ technológiával ellátott Helly Hansen kabátok 20%-al gyorsabban hűtik le a felhasználót, mint más azonos súlyú és  hasonló bélésű kabátok.í

 


A Helly Tech® egy vízálló és légáteresztő membrán, mely megvéd a külső környezeti tényezőktől. Az egyedülálló membránnak köszönhetően a vízmolekulákat nem engedi beszivárogni az anyagba míg légátereszthetőségének köszönhetően  engedi testhő, izzadság kipárolgását. Ilyen módon véd kívülről – belülről és szárazon tart, komfortos érzést biztosít.

HOGYAN MŰKÖDIK A HELLY TECH®:

A Helly Tech® több, mint csak egy anyag – DWR kezelt külső réteg, magas légáteresztő és vízálló képességű membrán és gyakran egy légáteresztő belső réteg  - mesh (háló), bélés  - keveréke.


A Helly Tech® 3 alkategóriára oszlik, annak alapján, hogy az anyag mennyire vízálló és légáteresztő:


Helly Tech® Professional

Extrém mód vízálló és légáteresztő membrán. Hosszan tartó, aktív testmozgáshoz ajánlott, kifejezetten zord körülmények közt. Vízállóság és légáteresztőség: 20.000mm és 20.000 g/24h/m2.

Helly Tech® Performance

Magas vízállóság és extra mód légáteresztő membrán. Magas aktivitású tevékenységek végzésekor kiváló. Vízállóság és légáteresztőség: 15.000mm és 15.000 g/24h/m2.

Helly Tech® Protection

Teljesen vízálló, szélálló és légáteresztő membrán. A mindennapos időjárási viszontagságokkal szemben tökéletes választás. Vízállóság és légáteresztőség: 5.000-15.000mm és 5.000-15.000 g/24h/m2.


A LIFALOFT™ technológia a Primaloft®-tal közösen került kifejlesztésre, melyben a LIFA® egyedülálló nedvességet taszító szálait kombinálják a Primaloft® kiváló szintetikus bélésével. Az eredmény: könnyebb viselet, magasabb hőérzet és kiváló nedvességelvezető képesség.


HOGYAN MŰKÖDIK A LIFALOFT™:

A Lifa® egyedülálló nedvességelvezető szálai biztosítják, hogy magas aktivitású mozgás közben is szárazon maradjon a ruházat, míg a PrimaLoft® jól szigetelő és légáteresztő bélést biztosít a termék viselőjének.

A LIFALOFT™ technológia a LIFA® szálak technológiáján alapszik, ami könnyű szerkezetének köszönhetően több hőt képes eltárolni, mint a polyester, így melegebb érzetet nyújtva.
A szálak nem képesek a víz megkötésére így remek választás magas aktivitású testmozgáshoz egész évben, szerkezetének köszönhetően 20%-kal könnyebb, mint más szintetikus bélések és emiatt kis helyre összecsomagolható.